11.4.2024 / Kirjoittanut vilma

RARE DOCS: Rave Like It’s The 2020s -lyhytdokkari syventyy suomalaiseen rave-kulttuuriin 2020-luvulle

Rarelaiset Nikke Sillanpää ja Vilma Rimpelä lähtivät kuvaamaan lyhytdokumenttielokuvaa suomalaisista reivikollektiiveista kesällä 2023, ja dokumentti on nyt julkastu RAREn Youtube-kanavalla:

RARE DOCS: Rave Like It’s The 2020s -lyhytdokumentti esittelee kolme uuden sukupolven reivikollektiivia, jotka tuovat raikkaita tuulia Suomessa kuplivaan alakulttuuriin 2020-luvulla. Nuorten tekijöiden tavoitteena on luoda inspiroivia klubeja, rakentaen samalla turvallisempia tiloja uutta kulta-aikaansa elävään reiviskeneen. Eri puolilla Suomea vaikuttavia tekijöitä yhdistävät värikkään alakulttuurin lisäksi yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja kunnianhimo.

Dokumentti esitettiin ensimmäisen kerran ennakkonäytöksessä Tampere Film Festivaleilla maaliskuussa 2024. Elokuva julkaistiin verkossa maalis-huhtikuun vaihteessa ja samaan aikaan dokkarin ensi-iltanäytös Tampereella Arthouse Cinema Niagaran elokuvateatterissa keräsi liki 100 katsojaa.

Lyhytdokumentin ovat tuottaneet RARE Median Vilma Rimpelä ja Nikke Sillanpää. Elokuvaa on rahoittanut Patricia Seppälän Säätiö.

Elokuvan kesto on 25 min. Elokuvan kielet ovat suomi ja englanti.