VISIO

RARE on nuorten aikuisten kollektiivisesta vitutuksesta syntynyt uuden sukupolven aikakausmedia, joka tuottaa journalistista somesisältöä 15-35 vuotiaalle kohdeyleisölle Suomen henkisestä pääkaupungista eli Tampereelta käsin. Jos meidän visio pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, se kuuluisi näin: 

Me tehdään mitä me halutaan. 

RARE on Suomen ensimmäinen journalismia pelkästään someen tuottava media, joka kuuluu Julkisen sanan neuvoston itsesääntelyn piiriin.

Virallinen toiminta sai alkunsa Helsingin Sanomain säätiön järjestämästä Uutisraivaaja innovaatiokilpailusta, jonka voitimme vuonna 2019. Sen jälkeen RAREsta on tullut meille ihan hirveä työmaa ja siinä sivussa ehkä maailman paras työpaikka.

Mitä ihmettä me sitten oikein tehdään?

Somejournalismin, mediatutkimuksen ja dokumenttien lisäksi tuotamme erilaisia viestintäpalveluja, kampanjoita, tapahtumia ja kaupallisia yhteistöitä sellaisille toimijoille ja hankkeille, jotka ovat sitoutuneita sosiaaliseen vastuullisuuteen sekä yhdenvertaisuuden, väkivallattomuuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Lisäksi teemme tutkitun tiedon yleistajuistamista erilaisille tutkimushankkeille ja yhteiskunnallisille toimijoille. Niin, ja saattaahan sinne sekaan livahtaa vaikka joku feministinen pornoelokuvakin, jos siitä vaan joku vastuullinen toimija suostuu maksamaan. Kuten sanottu, me tehdään mitä me halutaan.

RAREN vahvuus koostuu luovasta ajattelusta, kriittisyydestä, somen, journalismin ja nuorten ymmärtämisestä, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, erottuvasta audiovisuaalisesta tarinankerronnasta, tapahtumatuotanto-osaamisesta ja laajasta freelancer-verkostosta, jota työllistämme oman tiimimme lisäksi projektiluontoisesti. 

Meitä ohjaa halu kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen ja RAREn toimintaa läpileikkaa ajatus ekososiaalisen sivistyksen kasvattamisesta sosiaalisen median alustoja ja tapahtumaympäristöjä hyödyntämällä. 

Vahvan arvopohjan lisäksi meitä ajaa eteenpäin halu rakentaa kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva työyhteisö, jonka toimeentulo ei perustu kapitalistiselle riistolle, työntekijöiden loppuun polttamiselle ja elinympäristön tuhoamiselle. 

Ota tai jätä – me tehdään tää joka tapauksessa.