Referenssi

Representation Matters!

RAREn henkilökuvasarja Representation Matters käsittelee mediakuvastoa ja erilaisten ihmisten näkymistä mediassa.

Henkilökuvat ovat julkaistu Instagramissa ja niistä on tuotettu behind the scenes -videoita Instagramiin ja Tiktokiin. Sarja on toiminut inspiraationa RAREn Representation Matters! -nimisille tapahtumille Tampereen Tullikamarin Klubilla ja Uusi Tampere -festivaalissa.

Esimerkkejä Representation Matters -sarjasta (osa julkaisuista tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Viestintä ja kehitys -säätiön kanssa):

https://www.instagram.com/p/CWdm2LWthuJ/

Marraskuussa 2021 Representation Matters! -klubi tarjosi ennennäkemättömän kattauksen kriittistä journalistista keskustelua ja tamperelaisia esiintyjiä. Lavalle nuosivat muun muassa soul-laulaja Rebecca, sanataiteilija ja somevaikuttaja Piki Rantanen, drag-artisti Lady Clapback, journalismin ja yhdenvertaisuustyön suunnannäyttäjä Reetta Räty.

Klubi-ilta tuotettiin yhteistyössä Viestintä ja kehitys -säätiön, yhdenvertaisuusvaltuutetun ja Journalistiliiton kanssa. Klubin inpiraationa toimi RAREn julkaisema Kenen tietoo? -opas (kenentietoo.fi).

Kuva: Nikke Sillanpää

Heinäkuussa 2022 RARE tuotti Uusi Tampere -festareilla Tampereen Hiedanrannassa Representation Matters! -esityskokonaisuuden, joka piti sisällään puheenvuoroja, sanataidetta, dragia ja keskustelua median representaatioista.